Casa de Asigurări de Sănătate Bihor are, începând de marţi, o nouă conducere, după ce preşedintele Casei Naţionale a emis un ordin de încetare a mandatului actualului şef, Gheorghe Ludovic Varga (foto stânga), cunoscut ca un apropiat al UDMR.

Potrivit unui comunicat afişat pe siteul CAS Bihor, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a emis un ordin de încetare a mandatului lui Varga la conducerea CAS Bihor în calitate de Preşedinte-Director General. "Încetarea mandatului este justificată de modificarea cu peste 50% a indicatorilor de performanţă care au stat la baza încheierii contractului de management", se arată în comunicat.

Noii indicatori de performanţă sunt prevăzuţi în Ordinului preşedintelui CNAS nr.305/2012, care modifică practic Metodologia privind organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a posturilor de preşedinţi-directori generali ai caselor de asigurări de sănătate "în vederea îndeplinirii indicatorilor de performanţă, încheierea contractelor de management şi evaluarea activităţii acestora".

Începând cu data de 14 august, Varga ocupă din nou postul de consilier juridic al instituţiei, post de pe care a fost suspendat în perioada în care a avut funcţia de şef al instituţiei.

Pe de altă parte, comunicatul mai specifică şi că locul lui Varga a fost ocupat, cu delegaţie, de economista de Luciana Dorca (foto dreapta), care a ocupat, până marţi, funcţia de director executiv economic al CAS Bihor.

Culmea este că Dorca a ajuns la CAS Bihor în toamna anului 2009, cu susţinerea PDL.