Sezonul reducerilor de iarnă pentru produsele nealimentare începe, oficial, din 15 ianuarie. E ceea ce amatorii de cumpărături au aşteptat de multă vreme, pentru că, de acum, pot găsi hainele sau încălţămintele dorite chiar şi cu 70% reducere.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor avertizează, însă, comercianţii care practică reduceri că pe eticheta produselor trebuie să se găsească atåt preţurile vechi, cåt şi preţurile noi rezultate din aplicarea reducerii. „În anii precedenţi s-a observat că această prevedere nu a fost respectată de unii operatori economici, care fie au trecut pe etichete doar preţul vechi, fie au menţionat două preţuri fără a evidenţia care este cel nou, fie pe etichetă era trecut preţul vechi şi procentul reducerii fără a se specifica preţul nou, lăsånd cumpărătorul să-şi calculeze singur preţul final", precizează ANPC.

În plus, este interzis ca o reducere de preţ pentru un produs să fie prezentată clienţilor ca o ofertă gratuită a unei părţi din produs. Cu următoarea reducere, cumpărătorii „se vor întâlni" între 1 august şi 31 octombrie în cazul produselor de primăvară şi vară.