Încep Serbările Zăpezii 2016! În acest weekend, bihorenii sunt aşteptaţi pe pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop pentru a vedea concursuri de schi şi snowboard, concerte cu invitaţi de seamă şi multe alte surprize.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Bihor, Primăria Nucet, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor şi Asociaţia Pro Turism Vârtop.

Pe tot parcursul celor trei zile de distracţie, atmosfera va fi întreţinută de DJ Chrom, iar sâmbătă seară, participanţii îi vor putea asculta pe Feli, Cabron şi Smiley. După aceste recitaluri, organizatorii au programat tradiţionala coborâre cu torţe aprinse a salvamontiştilor şi un foc de artificii.

"În premieră la această ediţie au fost invitaţi şi au confirmat prezenţa producători tradiţionali. În zona pârtiei de la Vârtop vor fi meşteşugari, cu ţesăuri şi podoabe, cu oale din lut, cu picturi. De asemenea, se vor vinde şi produse tradiţionale precum şuncă afumată, murături şi dulceţuri", a afirmat Gabriel Bonaciu, consultant în turism la Agenţia de Managment a Destinaţiei Bihor.

La Serbările Zăpezii 2016 vor avea loc şi o serie de concursuri amuzante şi creative dedicate turiştilor şi premiate de sponsorii şi partenerii evenimentului. Unul dintre acestea este concursul "Iubesc Vârtopul", în cadrul căruia, sâmbătă, BIHOREANUL va premia un copil şi un adult pentru cele mai frumoase descrieri ale Vârtopului.

Premiul pentru cea mai frumoasă descriere făcută de un copil va fi o tabletă Lenovo, iar premiul pentru cel mai creativ adult va consta într-un pachet FUN de relaxare şi distracţie cu bonuri valorice la Aqua President din Băile Felix, invitaţii la cinema, ore de biliard şi jocuri de bowling. Premiile sunt în valoare de peste 400 de lei fiecare.

Ne vedem la Serbările Zăpezii!