Mai multe facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea au dat startul înscrierilor pentru studii universitare de licenţă, în sesiunea de toamnă, iar cele care încă nu au demarat admiterea o vor face în zilele următoare.

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, miercuri au dat startul înscrierilor facultăţile de Medicină şi Farmacie, Construcții, Cadastru și Arhitectură, Informatică și Științe, Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Protecția Mediului, Științe Socio-Umane, Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” și Litere.

Vineri doritorii vor putea să se înscrie şi la Facultatea de Ştiinţe Economice, începând de luni la Arte, Drept, Geografie, Turism şi Sport, Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, respectiv Inginerie Energetică şi Management Industrial, iar din 7 septembrie şi la Inginerie Managerială și Tehnologică.

Pentru înscrierile la masterat, calendarul admiterii este diferit, astfel că tinerii sunt îndemnaţi să urmărească site-ul admiterii la UO.

La licenţă, Universitatea are în total 292 de locuri bugetate şi 2.596 cu taxă. Repartizarea acestora pe specializări poate fi consultată tot pe site-ul admiterii. Cert este că cele mai multe locuri fără taxă sunt la facultăţile de inginerie, în timp ce Facultatea de Medicină şi Farmacie scoate la concurs 113 locuri la studii de licenţă.

La masterat, Universitatea scoate la concurs 108 locuri bugetate şi 2.125 cu taxă.

Taxele de admitere au rămas aceleaşi: 150 lei pentru înscriere, 150 de lei pentru contestaţii şi 100 lei pentru înmatriculare. Pentru candidaţii din străinătate, taxa de procesare dosar este de 150 Euro.