Toate cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea încep luni să preia dosarele aspiranţilor la studenţie, la nivel de licenţă. Pentru studiile universitare de masterat, doar patru facultăţi (de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Ştiinţe, de Istorie, Relaţii, Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi de Ştiinţe Economice) dau startul la admitere luni, celalalte urmând să înscrie viitorii masteranzi doar din 21 iulie.

Absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul şi vor să facă facultatea trebuie să îşi depună dosarele la secretariatele facultăţilor, conform programului propriu al fiecărei facultăţi. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul Universităţii, la categoria Admitere.

O noutate pentru admiterea din acest an la Universitatea orădeană este că tinerii se pot iar înscrie la specializarea Arhitectură, în timp ce Facultatea de Arte are o specializare nouă: Grafică.

Taxa de înscriere la facultate este de 150 de lei, la aceeaşi valoare fiind şi cea de contestaţii. Taxa de înmatriculare este în valoare de 100 de lei. Studenţii străini vor trebui să plătească 150 de euro pentru procesarea dosarului de admitere.

În această sesiune de admitere, Universitatea din Oradea are disponibile pentru studii de licenţă 6.152 de locuri, din care 1.600 bugetate. Cea mai mare parte din cele 1.600 de locuri fără taxă disponibile la licenţă sunt la Medicină şi Farmacie, unde vor fi 153 de studenţi, din totalul maxim de 375, care nu vor plăti taxa. La specializările din domeniul Ingineria industrială vor fi 72 de locuri bugetate, iar la Inginerie şi management 90. De asemenea, facultate de Litere are, în total, 76 de locuri bugetate.

La studii de masterat, Universitatea are disponibile 3.571 de locuri, din care 750 bugetate.