Un comunicat de presă al Primăriei Oradea informează care este stadiul lucrărilor pe strada Iuliu Maniu, închisă circulaţiei publice pentru reabilitare şi modernizare.

Astfel, pe tronsonul dintre Bulevardul Decebal şi strada Jean Calvin s-au finalizat lucrările de reabilitare la reţele şi utilităţi de către Compania de Apă, Termoficare, Distrigaz, Romtelecom, Electrica. Doar CAO mai are de executat lucrări la intersecţia cu strada Ion Luca Caragiale.

Pe acest tronson, SC Drumuri Orăşeneşti va începe în această săptămână pregătirea şi realizarea sistemului rutier, ceea ce înseamnă turnarea unui strat de balast, a unuia de balast stratificat şi de asfalt.

Cât despre tronsonul 2 al străzii, cel cuprins între străzile Jean Calvin şi Avram Iancu, aici încă se lucrează la reţelele de apă-canal şi de termoficare. "După finalizarea acestora, şi acest tronson urmează să fie asfaltat pentru ca circulaţia să poată fi redeschisă", se arată în comunicatul Primăriei.

Lucrările de reabilitare a străzii Iuliu Maniu sunt efectuate în cadrul Programului Operaţional Regional "Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea", valoarea estimată a lucrărilor efectuate de Drumuri Orăşeneşti fiind de 907.351 lei cu TVA inclus.