Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat încep săptămâna cu emoţii. Luni debutează Bacalaureatul de toamnă, cu probele de competenţe lingvistice în limba română şi limba maternă. Marţi şi miercuri se vor testa competenţele într-o limbă străină, iar în zilele 21-22 august cele digitale.

În total, în Bihor s-au înscris la această sesiune 2.039 de absolvenţi, din care 1.441 din această sesiune, iar 598 din ani anteriori.

La probele ce debutează luni însă vor participa puţini elevi. Majoritatea dintre cei înscrişi vor merge doar la probele scrise, întrucât pe cele de competenţe le-au promovat în sesiunile anterioare.

Examenele scrise vor debuta pe 25 august, cu cel la limba română. Testul la limba maternă va avea loc pe 26 august, iar proba obligatorie a profilului o zi mai târziu. Proba la alegere se va da pe 29 august, urmând ca notele să fie afişate pe 1 septembrie.

Absolvenţii bihoreni vor susţine Bacul de toamnă în şase centre de examen: la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Tehnologic Şuncuiuş, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş Beiuş şi Colegiul Naţional Octavian Goga Marghita.

Lucrările vor fi corectate în două centre de evaluare din Oradea, unul amenajat la Liceul Tehnologic Ioan Bococi şi unul la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 1.