Sesiunea iunie 2017 a Bacalaureatului va debuta marţi, când absolvenţii de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Acelaşi examen se va da şi miercuri.

Conform calendarului examenului, pe 8 şi 9 iunie elevii vor susţine proba de evaluare a ompetenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 9, 12 şi 13 iunie pe cea de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină, va avea loc între 14 şi 16 iunie.

La probele de evaluare, candidaţii nu primesc note, ci calificative, astfel că pentru promovarea lor trebuie să se prezinte doar.

Examenele scrise vor debuta pe 26 iunie, cu proba la limba română. O zi mai târziu, absolvenţii de liceu vor da examenul la limba maternă, pe 28 iunie proba obligatorie a profilului, iar pe 30 iunie cea la alegere. Notele le vor afla pe 5 iulie.

În Bihor, sunt aşteptaţi la examene 5.004 absolvenţi de clasa a XII-a. Ei vor susţine examenul într-unul din cele 13 centre amenajate în judeţ.