Centrul lumii sportive este, începând de azi, joi, 12 mai 2014, Brazilia, unde se desfăşoară Cupa Mondială de Fotbal 2014. Chiar şi Google se alătură nebuniei microbistice, dedicând un Doodle evenimentului ce are loc o dată la patru ani.

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă pe 12 iunie, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro.

Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Campionatul Mondial FIFA, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, defăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii - câte 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va aloca peste 20 de ore transmisiunilor sportive. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Campionatul Mondial FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR - tvrplus.ro - care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

Şase jurnalişti vor comenta de la faţa locului meciurile Cupei Mondiale: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin, Bogdan Tomulică, Dragoş Bocanaciu, Florin Mihoc şi comentatorul Radio România Cătălin Cîrnu, care se alătură echipei TVR de comentatori. Narcis Şelaru şi Sorin Hobana vor asigura comentariul unor partide de la Bucureşti, iar Tudor Furdui şi Cristi Mîndru vor fi gazdele studiourilor Mondial 2014, care vor preceda partidele de fotbal.