Universitatea din Oradea începe, marţi, cazarea în căminele studenţeşti, unde vor locui în acest an universitar 1.667 de tineri.

Potrivit prorectorului Ligia Burtă, Universitatea n-a putut onora 200 de cereri pentru cămine. În schimb, studenţii vor avea condiţii ceva mai bune: fiecare cameră va fi dotată cu frigider, iar în în cele două cămine din campus vor avea la dispoziţie maşini de uscat rufe. Costurile Universităţii pentru aceste investiţii nu sunt cunoscute încă, pentru că procedura de achiziţie urmează să fie finalizată în zilele următoare.

"Căminele vor fi predate studenţilor în condiţii decente de viaţă", a declarat prorectorul responsabil de activităţile studenţeşti luni, într-o conferinţă de presă.  

O noutate este că la căminul Înfrăţirea, de pe strada Poieniţei, studenţii vor avea din acest an o sală de lectură, în care vor avea acces între orele 8 şi 20, facilitate oferită graţie colaborării cu directorul Colegiului Mihai Viteazul, Ruben Filimon.

Ligia Burtă a mai spus că în acest an universitar vor începe şi lucrări de reabilitare în cămine. Mai precis, unul dintre căminele din campusul universitar va fi renovat în exterior, iar în interior se vor face mici lucrări astfel încât să corespundă normelor de securitate la incendii.

Pe de altă parte, o veste proastă pentru studenţi este că tarifele de cazare s-ar putea să crească. În şedinţa Senatului universitar de joi, conducerea executivă a Universităţii va propune costuri mai mari pentru camerele din cămine. Potrivit prorectorului, cazarea într-o cameră va costa între 85 şi 250 lei, în funcţie de numărul de paturi. Până acum, tarifele începeau de la 80 lei.

Tot o noutate pentru tineri este că în cantina studenţească din campus, administrată de firma Select, au acum la dispoziţie şi o zonă tip cafenea.