Primăria a anunţat că, vineri, 10 noiembrie, vor începe lucrările de demolare a podului pietonal de la Centrul de Calcul, aşadar acesta va fi, în mod evident, închis circulaţiei pietonale, au anunţat, joi, reprezentanţii Primăriei.

Construită în anii ’50, pasarela face legătura, peste Crişul Repede, între străzile Plevnei şi Szigligeti Ede. Construcția a fost consolidată în anii 2003-2004, însă o expertiză întocmită în 2016 a constatat deficienţe grave ale suprastructurii.

"Pentru început, vor fi demontate balustradele, urmând ca de luni să înceapă demolarea podului propriu-zis, în vederea construirii noului pod rutier peste Criş", se arată în comunicatul Primăriei.

Noua construcţie va purta denumirea "Podul Centenarului", lucrările urmând să se încheie până în 1 decembrie 2018, când se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. "Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente", mai precizează reprezentanţii municipalităţii.

În luna septembrie, asocierea formată din firmele Freyrom, Proncons Group, Aquacons şi Electro Excel Green a adjudecat licitaţia pentru construcţia Podului Centenarului cu suma de 9,6 milioane lei.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 16 luni, din care două luni au fost alocate pentru realizarea documentaţiei şi obţinerea avizelor.