Emoţiile sunt din ce în ce mai mari pentru orădenii din trupa Hotel FM, care se pregătesc să cânte live pe scena concursului Eurovision, din Dusseldorf, pe 12 mai, în cea de-a doua semifinală a concursului.

Prima semifinală a început marţi seară, iar pe scenă vor urca reprezentanţii ţărilor Albania, Finlanda, Armenia, Elveţia, Norvegia, Georgia, Turcia, Serbia, Rusia, Polonia, Croaţia, Azerbaidjan, Lituania, Malta, San Marino, Islanda, Grecia, Portugalia şi Ungaria.

Atât prima semifinală, cea de-a doua, cât şi finala Eurovision vor fi transmise live de TVR 1, începând cu ora 22.

În ce-a de-a doua semifinală, orădenii de la Hotel FM vor concura împotriva reprezentanţilor din Olanda, Bosnia şi Herţegovina, Ucraina, Cipru, Austria, Suedia, Belgia, Slovacia, Israel, Macedonia, Danemarca, Belarus, Bulgaria, Estonia, Letonia, Slovenia, Irlanda, dar şi Moldova.

Înaintea semifinalei, artiştii din Hotel FM au participat la mai multe repetiţii oficiale, care au fost filmate şi postate pe pagina oficială a competiţiei. Jurnaliştii străini au scris despre prestaţia trupei româneşti pe care au apreciat-o drept "energică şi cu efecte vizuale interesante".

"Prima repetiţie a mers destul de bine, dar încerc să mă descurc un pic mai bine la a doua, iar în semifinală şi finală voi da 100%", a spus David Bryan într-un interviu.

"Solistul a avut o prestaţie vocală impecabilă, farmecul reprezentaţiei fiind accentuat de spectacolul elaborat de pe scenă", se arată pe pagina web a competiţiei. Formaţia românească este acompaniată de două tinere îmbrăcate în costume negre care dansează ţinând în mâini trompete. Pe fundal, cercuri luminoase pulsează pe ritmul muzicii.

Marea finală va avea loc pe 14 mai, ţările calificate deja fiind Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Pentru a se califica, Hotel FM trebuie să fie printre primele 10 ţări din semifinală. Ponderea în vot va fi 50% public şi 50% juriu.