Luni, 12 iulie, încep înscrierile la cursurile de licenţă şi de masterat la Universitatea din Oradea. Cele 18 facultăţi orădene oferă peste 5.000 de locuri la cursuri de licenţă, din care 1.638 sunt bugetate, respectiv 2.975 la masterat, din care 900 bugetate.

Orice absolvent de liceu sau de facultate îşi va putea depune dosarul de înscriere la facultăţi de luni până vineri între orele 8 şi 14, iar sâmbăta şi duminica între orele 9 şi 12. În prealabil, viitorii studenţi sau masteranzi trebuie să plătească o taxă de înscriere de 150 de lei. E de reţinut că taxa de contestaţie a rezultatelor admiterii este tot de 150 de lei, în timp ce taxa de înmatriculare este de 100 de lei.

O noutate a acestui an este faptul că viitorii studenţi şi masteranzi pot să-şi descarce formularele de înscriere de pe site-ul Universităţii şi să le ducă la facultăţi deja completate.

Din cele 18 facultăţi orădene, 8 susţin şi examen de admitere pentru studiile de licenţă. Este vorba de Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, specializarea Arhitectură, Facultatea de Arte Vizuale, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Facultatea de Muzică şi Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Pentru programele de masterat impun examen de admitere Facultatea de Arte Vizuale, Facultatea de Muzică şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Psihologie. În cazul acestora, examenele vor avea loc în perioada 25-28 iulie.

La toate facultăţile orădene rezultatele admiterii vor fi afişate între 25 şi 30 iulie.

Pentru a-i ajuta pe viitorii studenţi, Universitatea a tipărit Ghidul admiterii 2010, dar şi Ghidul Studentului pentru anul universitar 2010-2011. Acestea se găsesc la facultăţi.