Grădina Casei Darvas - La Roche va fi, joi, de la ora 18, gazda primei ediţii din 2023 a evenimentului "Joia La Darvas". Sub această denumire, anul trecut au avut loc mai multe întâlniri în curtea muzeului Art Nouveau, fiecare cu o anumită tematică, organizate de Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice (Oradea Heritage).

Joi seara, vizitatorii grădinii vor putea admira instalaţii florale care imită siluetele umane. Acestea au fost create de florari artizani, după cum anunţă organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului denumit "Metamorphosis".

Intrarea va fi liberă, iar grădina va rămâne deschisă până la ora 22. 

Reprezentanţii Oradea Heritage au mai scris şi că în grădina casei vor fi zone special amenajate unde vizitatorii vor putea să încerce câteva „gustări burgheze”.

Casa Darvas – La Roche, primul muzeu Art Nouveau din ţară, este deschisă de marţi până duminică în intervalul orar 10 – 20.

„Joia La Darvas" este un concept care presupune întâlniri săptămânale ori lunare în ziua de joi, care au diferite teme. În trecut, au fost organizate întâlniri între publicul larg și proprietarul unei ferme de lavandă sau un artizan ciocolatier, au avut loc degustări de vinuri ori diferite concerte live.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!