Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au anunţat, luni, că societatea Parcuri Industriale din subordinea instituţiei va investi un milion de euro în utilităţile viitorului Parc Industrial Tileagd.

Vor fi construite drumul de incintă, drumurile de acces, parcări, un sens giratoriu, trotuare, staţii de autobuz şi vor fi amenajate instalaţii electrice şi sanitare. Investiţia se ridică la 4.472.844,70 lei.

"Chiar dacă nu mai există linii de finanţare europene ca şi în urmă cu câţiva ani, aceste lucrări ce urmează a fi realizate la Tileagd demonstrează că susţinem ceea ce am asumat în privinţa dezvoltării economice a microregiunilor bihorene", a declarat, potrivit comunicatului transmis de CJ Bihor, preşedintele Pásztor Sándor.

Firmele interesate de executarea lucrărilor pot depune ofertele până pe 9 octombrie, la ora 12. "Procedura de atribuire este prin licitaţie deschisă, iar documentaţia de atribuire poate fi obţinută prin solicitare scrisă, depusă la sediul societăţii Parcuri Industriale Bihor", se arată în document. 

Garanţia de participare la procedura de atribuire este de 1% din valoarea contractului, adică de 47.000 lei. Criterul de atribuire a contractului de achiziţie este preţul cel mai scăzut.

Dacă lucrările vor fi realizate, Parcul Industrial Tileagd, întins pe 9,3 hectare, va fi primul din judeţ dotat cu utilităţi şi gata să primească investitori. Cele 9,3 hectare au fost împărţite în trei loturi mari pentru trei posibili beneficiari. Loturile vor putea fi, însă, adaptate în funcţie de cerinţele investitorilor, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.