Comercianţii din hala de legume a Pieţei Cetate se vor înghesui o vreme. Asta pentru că firma Siles Exim, contractată de Administraţia Domeniului Public Oradea pentru modernizarea halei, va începe lucrările.

"În primă fază, firma va face lucrări la jumătate de hală, comercianţii urmând să stea toţi în cealaltă jumătate, apoi se vor muta cu toţii în partea modernizată, până la finalizarea lucrărilor", a explicat purtătorul de cuvânt al ADP, Florin Alexandru. Potrivit acestuia, comercianţii vor încăpea în jumătate de hală, deoarece hala nu are comercianţi pe măsura capacităţii sale.

Siles Exim a câştigat licitaţia organizată de ADP pentru suma de 205.853,99 lei, fără TVA, urmând să înlocuiască pardoseala existentă cu una de ciment elicopterizată şi rezistentă la trafic intens, să repare tencuielile interioare, să înlocuiască tâmplăria existentă din metal cu tâmplărie de lemn, să zugrăvească şi să înlocuiască reţelele interioare de energie electrică, alimentare cu apă şi canalizare.

De asemenea, ADP a comandat şi montarea unei copertine peste piaţă, lucrare adjudecată de firma maghiară TARS-95 Kft, pentru suma de 454.079 lei. Şi această lucrare se realizează pe tronsoane, astfel încât activitatea comercianţilor să nu fie suspendată.