În acest sfârşit de săptămână debutează o nouă ediţie a campionatului Superligii Naţionale la polo, cea cu numărul 84. De această dată, noul sezon cuprinde o modificare semnificativă în ceea ce priveşte sistemul competiţional la nivelul competiţiei, sistemul cu turnee fiind înlocuit de etapele duble. În aceste condiţii, echipele participante vor avea parte de meciuri la sfârşitul fiecărei săptămâni.

În runda inaugurală, CSM Digi Oradea, campioana ultimelor opt ediţii, evoluează acasă, sâmbătă, în compania arădenilor de la AMEFA.

Dubla confruntare cu AMEFA Arad pentru CSM Digi este programată la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", cu începere de la ora 10, prima confruntare, şi apoi, de la ora 18:30, cea de-a doua. Elevii antrenorului Dorin Costrăş pornesc clar favoriţi în această etapă.

Tot acasă vor juca şi poloiştii de la Crişul în prima etapă, în compania clujenilor de la Poli. Primul joc are loc sâmbătă, de la ora 18.30, în Bazinul Acoperit Crişul, iar cel de-al doilea, duminică, de la ora 10.00.

În celelalte două duble dispute ale etapei inaugurale se vor întâlni în acest weekend Dinamo cu Rapid Bucureşti şi Steaua cu Sportul Studenţesc.

Pentru campioana CSM Digi Oradea urmează un program încărcat, fiindcă marţi şi miercuri va disputa în devans partidele din deplasare cu Rapid, contând pentru etapa a II-a, iar mai apoi, se va deplasa la Istanbul, unde va lua parte, în perioada 10-12 octombrie, la un puternic turneu internaţional, alături de formaţiile Radnicki Kragujevac, Partizan Belgrad, Olympiacos Pireu, Galatasaray Istanbul şi NK Istanbul. Apoi, în perioada 17-19 octombrie, formaţia orădeană va fi prezentă la Budapesta, la turneul Grupei B din turul al doilea al Ligii Campionilor Europeni, unde se va duela cu echipele OSC Budapesta, ASC Duisburg şi Sintez Kazan.

În ceea ce priveşte competiţia internă, Superliga Naţională, orădenii de la CSM Digi se vor bate serios de această dată la titlu cu Steaua Bucureşti, o echipă care s-a întărit în această vară, transferând şase jucători, dintre care patru internaţionali români şi doi sârbi. Printre cei patru jucători români transferaţi se numără şi orădeanul Nicolae Diaconu, fostul căpitan al CSM-ului.

Cea de-a treia pretendentă la podiumul campionatului în acest sezon ar fi Sportul Studenţesc, echipă care, de asemenea, şi-a transferat cinci jucători, dintre care doi croaţi, iar între cei trei români legitimaţi se numără şi portarul orădean Marius Ţic.

La finele sezonului regulat, primele patru clasate vor avansa în play-off, în timp ce ultimele patru vor disputa jocuri de clasament. În faza play-off se va juca după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, atât în semifinale, cât şi în finale.