Începând cu mijlocul săptămânii, angajaţii firmei Gardener SRL vor începe plantarea în mai multe zone ale oraşului a 1.200 de arbori şi arbuşti.

Prin contractul pe care l-a semnat cu municipalitatea, Gardener SRL se obligă să livreze, să planteze, şi să întreţină 373 de arbori şi 833 de arbuşti în zona Bulevardului Dacia, zona Dragoş Vodă, strada Sfântul Apostol Andrei şi la intersecţia străzii Podului cu Bulevardul Dacia. De asemenea, timp de un an, firma va uda şi va întreţine arborii şi arbuştii plantaţi, lucrări incluse în preţul contractului.

Totodată, joia trecută, societatea a realizat voluntar lucrări de sprijinire cu suporturi de lemn a prunilor ornamentali de pe malul Crişului Repede, la intrarea în oraş dinspre Cluj.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările au fost necesare deoarece prunii nu au trunchiul suficient de dezvoltat şi lemnificat cât să le susţină coroana şi s-au aplecat pe sol. Sprijinirea şi legarea prunilor le va permite acestora să se dezvolte.

Municipalitatea a semnat la începutul săptămânii trecute contractul cu firma Gardener SRL, care include preţul produselor livrate şi al serviciilor prestate. Contractul este în valoare de 124.333,15 lei, fără TVA, mult mai puţin decât preţul estimativ, care a pornit de la 300.000 de lei.

Contractul a fost postat pe site-ul www.oradea.ro, la secţiunea Licitaţii şi Contracte.