După ce au trecut, în dublă manşă, de BC Timişoara şi s-au calificat în final four-ul Cupei României, unde au ajuns pentru a doua oară în ultimii trei ani, baschetbaliştii de la CSM Oradea îşi îndreaptă atenţia asupra returului campionatului Ligii Naţionale. CSM Oradea începe returul sezonului 2013-2014 pe locul secund, însă cu un joc mai puţin disputat.

Vineri, de la ora 18, la Cluj Napoca, orădenii vor evolua în compania echipei locale U Mobitelco. Jocul, care va avea loc în Sala Sporturilor "Horia Demian", va opune ocupantele poziţiilor a IV-a, U Mobitelco, şi a II-a, CSM Oradea. "Echipa din Cluj are jucători care pot face diferenţa într-un meci. Cu toate că trec printr-un moment mai puţin fericit, trebuie să fim atenţi. În astfel de momente o echipă cu diferite probleme poate să se autodepăşească. Cel mai important este să rămânem concentraţi şi cu picioarele pe pământ", a declarat antrenorul bihorenilor, Cristian Achim.

După eliminarea din Cupa României, clujenii nu traversează cea mai bună situaţie, conducerea echipei de pe malurile Someşului decizând să-i rezilieze contractul antrenorului secund Milorad Perovic şi, de asemenea, să-l suspende pe Ivan Kuburovic, unul dintre importanţi jucătorii ai formaţiei.

"Echipa are un moral bun, după victoriile de la Timişoara. Acum, ne dorim să câştigăm cele două jocuri extrem de dificile, la Cluj şi acasă cu CSU Sibiu, pentru a ne aşeza pe un traiect favorabil care să ne asigure la finele sezonului regulat prezenţa între primele patru echipe. Nu ne interesează problemele nimănui, trebuie să ne facem jocul" a mai precizat Cristian Achim.

"Mergem încrezători în forţele proprii. Dacă noi vom reuşi să ne impunem jocul nostru atunci avem şanse să facem un rezultat bun. Avem şansa noastră la Cluj şi ne-o vom juca cum ştim mai bine", a declarat, la rândul său, şi managerul echipei CSM, Şerban Sere. Meciul U Mobitelco - CSM Oradea va fi transmis în direct de Digi Sport.

Pe de altă parte, după ce a ajuns între primele patru echipe în Cupa României, CSM Oradea îşi va depune candidatura pentru organizarea Final Four-ul. Ultima fază a Cupei României va avea loc în perioada 12-13 aprilie, Federaţia Română de Baschet urmând a desemna locul desfăşurării în urma unei licitaţii.