În acest sfârşit de săptămână debutează o nouă ediţie a campionatului Diviziei A la handbal masculin, cea de-a doua ligă handbalistică masculină a ţării.

În cadrul seriei vestice, echipa orădeană CSM, care revine în liga secundă după ce în această vară a retrogradat din primul eşalon, va evolua în prima etapă, pe teren propriu, în compania formaţiei CNOE Sighişoara, o echipă pe care a mai întâlnit-o în urmă cu o săptămână la Sighişoara, dar în cadrul unui turneu de verificare.

De această dată, situaţia va fi cu totul alta, fiindcă cele două combatante se vor lupta pentru puncte.

Cu toate că este o echipă foarte tânără, gruparea orădeană rămâne una dintre favoritele seriei, alături de Minaur şi Extrem Baia Mare, şi porneşte cu prima şansă în jocul de duminică, programat la Sântandrei, de la ora 12.

Meciul dintre CSM Oradea şi CNOE Sighişoara nu se dispută la Arena "Antonio Alexe", sala sporturilor find ocupată în aceste zile cu întrecerile Campionatului Naţional de Spadă.

"Suntem favoriţi în acest joc, dar noi trebuie să fim atenţi la echipa din Sighişoara, o echipă cu jucători care aleargă foarte mult şi care va încerca să ne surprindă. Noi însă trebuie să ne facem jocul nostru şi să ne impunem, ca să debutăm cu dreptul în noul sezon", a declarat antrenorul CSM-ului, Sebastian Tudor.

În total, în seria vestică a ligii secunde la handbal masculin sunt 12 echipe, primele două, la sfârşit, urmând a obţine accesul pentru barajul în Liga Naţională.