Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a vor susţine, în această săptămână, simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat.

Luni, liceenii vor susţine examenul la limba română, marţi proba obligatorie a profilului, miercuri pe cea la alegere, iar joi proba la limba maternă.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, în Bihor sunt, în total, în ultimul an de liceu, 4.139 de elevi, pentru care s-au amenajat 48 de centre de examen. Nu toţi elevii vor putea participa la simulări, însă. "Din datele comunicate până în prezent, câte o clasă de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea şi Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" Oradea nu va susţine simularea, deoarece la nivelul acestor grupe de elevi au fost diagnosticate cazuri cu Covid-19, iar 4 clase de la Liceul Tehnologic nr. 1 Valea lui Mihai nu vor susţine simularea deoarece la nivelul localităţii rata de incidenţă este de peste 6 la mia de locuitori", a transmis IŞJ Bihor.

Examenele vor începe la ora 9, iar elevii vor intra în clase cel târziu la ora 8.30, urmând să aibă trei ore la dispoziţie, pentru a soluţiona subiectele, la fel ca la examenul real.

"În organizarea şi desfăşurarea simulărilor naţionale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-Cov2", a mai transmis Inspectoratul Şcolar.

Notele obţinute nu se vor trece în catalog, decât la cererea elevului. Rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.