Cea de-a cincea ediţie a Târgului Gaudeamus de la Oradea va începe, miercuri, în Piaţa Unirii, unde a fost instalat un pavilion de 800 mp care va găzdui peste 60 de expozanţi, cu mii de volume, pentru copii, tineri şi adulţi.

Evenimentul a fost prezentat, marţi, la Primăria Oradea de reprezentanţii Radio România şi Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, şi anume Bogdan Roşca, managerul Radio Cluj, Connie Chifor, specialist de comunicare al evenimentului, şi Mihai Jurca, preşedintele APTOR.

O noutate a acestei ediţii este amenajarea unui stand dedicat Centenarului Marii Uniri, cu  o colecţie de volume pe această tematică. Volumele vor putea fi răsfoite la standul anume creat şi cumpărate de la standurile editurilor.

Potrivit organizatorilor de la Radio România, în ediţia care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni la Cluj-Napoca, standul dedicat Centenarului a fost căutat de foarte mulţi participanţi.

Ediţia de anul trecut a Gaudeamus de la Oradea a avut 17.000 de participanţi.

Ediţia de anul acesta se desfăşoară în perioada 9 - 13 mai. De miercuri până sâmbătă, târgul de carte va fi deschis între orele 10 şi 20, iar duminică între orele 10 şi 15.

Anul acesta, preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus de la Oradea va fi prof. univ. dr. Sorin Şipoş.

Potrivit organizatorilor, la Oradea vor fi peste 60 de expozanţi reuniţi în 46 de standuri reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţii din România: edituri, agenţi de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, respectiv edituri străine.

Între editurile care şi-au anunţat prezenţa se numără Paralela 45, Polirom, Casa, Nemira, Niculescu, Fischer Internaţional, Editura All, RAO, Şcoala Ardeleană, Editura Trei, Aquila, Curtea Veche Publishing, Eikon, Humanitas şi Herald.

Pe lângă standurile cu vânzare de carte, ediţia 2018 mai programează şi circa 20 de evenimente, în special lansări de carte şi ateliere de creaţie pentru copii.

Şi anul acesta, în cadrul târgului, vor fi premiaţi olimpicii din Bihor (sâmbătă, ora 12), şi va fi organizată o tombolă la care se pot înscrie toţi doritorii.

La finalul târgului, va fi stabilită de asemenea şi cea mai râvnită carte. La Cluj, aceasta a fost "Istoria, Adevărul şi Miturile", scrisă de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, apărută la editura Şcoala Ardeleană.