Primele zile din 2014 au fost păguboase pentru doi patroni bihoreni. Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana remisă luni, acoperişul unei cabane din Vadu Crişului a fost cuprins de flăcări în a doua zi din an.

Pompierii din Aleşd au intervenit, în jurul orei 13, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperişul clădirii, ameninţând să se propage la întreaga cabană", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

După trei ore de misiune, pompierii au reuşit să oprească incendiul, cauzat cel mai probabil de un burlan metalic de fum neprotejat termic. Din fericire, nici unul din turiştii cazaţi în cabană n-a păţit nimic, cu toţii ieşind în timp util din cabană. Echipajele de pompieri, alături de voluntarii Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Crişului, au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la întreaga clădire, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă.

Pe de altă parte, vineri, pompierii Detaşamentului 2 Oradea au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant din Borş. Focul a pornit, cel mai probabil, de la un coş de fum necurăţat, şi a mistuit 35 de metri pătraţi de acoperiş de lemn, 6 metri pătraţi de parchet şi 5 metri pătraţi de lambriu. Din fericire, niciun client ori angajat n-a fost rănit, iar pompierii au reuşit să împiedice răspândirea focului în întreaga clădire.