Firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve. Decizia a fost luată, luni, de Judecătoria Sectorului 5, care a decis luni că firma nu are voie să se dizolve, să îşi înstrăineze activele, să producă şi să vândă biocide pe o perioadă pe două luni.

Potrivit Agerpres, instanţa a admis, practic, o cerere depusă în acest sens de procurorii Parcetului General, pentru a împiedica dizolvarea Hexi Pharma, după ce compania şi-a cerut în instanţă dizolvarea.

"Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la comunicare pentru Hexi Pharma", se arată în decizia instanţei.

După cum se ştie, compania  a fost pusă sub urmărire penală pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce s-a descoperit că substanţele dezinfectante folosite în spitalele din România sub această marcă fuseseră diluate în unele cazuri chiar şi de 2.500 de ori.

După izbucnirea scandalului, Hexi Pharma a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă, pe motiv că nu mai poate face faţă datoriilor comerciale şi fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile.