Conform procedurilor Federaţiei Române de Fotbal, marţi, 15 iulie, este termenul limită până la care echipele se pot înscrie în Liga a II-a. Cum la FC Bihor incertitudinea persistă, există riscul ca formaţia orădeană să rateze acest termen şi să rămână pe dinafară. Însă, nici la nivel naţional lucrurile nu stau mai bine, pentru că până joi, doar 9 echipe, din ambele serii ale ligii secunde au depus cereri de înscriere.

În atari condiţii, Auraş Braşoveanu, preşedintele LPF2 şi reprezentantul cluburilor din eşalonul secund în forul federal, a făcut un apel către toate celelalte cluburi "să accelereze acest demers şi să depună cererile de înscriere cât mai repede, pentru a putea discuta vizavi de întocmitul seriilor şi toate celelalte probleme care ne frământă", scrie liga2.ro.

La FC Bihor această situaţie poate fi rezolvată la începutul săptămânii viitoare, dacă, aşa cum a promis, Consiliul Judeţean va numi în aceste zile o nouă conducere. În acest context este foarte probabil ca formaţia orădeană să aibă de săptămâna viitoare din nou pe cineva în fruntea clubului, care să poată avea drept de semnătură şi activitatea clubului să continue normal. Cel puţin aceasta este promisiunea făcută de Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, care i-a primit din nou la el, vineri, pe antrenorul Alexandru Pelici şi organizatorul de competiţii al clubului, Sergiu Albu.

În aşteptarea rezolvării problemelor şi a intrării situaţiei pe un făgaş normal, staff-ul tehnic al echipei "roş-albastre" va conduce în continuare antenamentele cu jucătorii la Stadionul "Iuliu Bodola".

În această săptămână, antrenorii formaţiei FC Bihor au condus câteo şedinţă de pregătire pe zi, sâmbătă şi duminică jucătorii au liber, iar de luni vor reveni la antrenamente. În cazul în care în aceste zile se va desemna o nouă conducere a clubului, de săptămâna viitoare se va putea vorbi şi despre cantonament, de aemenea şi despre plecări sau veniri de jucători.