Incident de securitate, marţi, pe Aeroportul din Clluj Napoca. Un bărbat căruia i s-a făcut dor de prietena lui din Anglia, a reuşit să ajungă, dincolo de filtrele de securitate, într-un avion care urma să decoleze marţi dimineaţa la ora 6.40, din Cluj Napoca spre Luton, Anglia, scrie evz.ro.

Poliţiştii clujeni susţin că bărbatul, care se numeşte Claudiu Costin, de 31 de ani, a pătruns într-o zonă neautorizată publicului şi a fost prins în momentul în care cabina avionului care urma să decoleze spre Londra. Pe pagina lui de facebook, clujeanul susţine că a intrat în cabina avionului şi a făcut chiar nişte fotografii, fiind invitat de pilot, fapt infirmat de poliţişti.

"Din primele informaţii a trecut printr-o poartă securizată cu cifru, folosită de personalul Aeroportului. Aceatsă poartă nu s-a închis destul de repede astfel că bărbatul a reuşit să treacă destul de repede. Apoi, intrusul a coborât cu un lift în subsolul terminalului de plecări de unde, printr-un geam pe care l-a spart a ieşit pe terminalul folosit pentru îmbarcarea pasagerilor unde se află un avion al unei companii private de transport. Persoana în cauza a fost prinsă în avion şi a fost reţinută pentru cercetări", spune un poliţist.

Pe numele lui Claudiu Costin s-a deschis un dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontiere de stat.

Cei care au dat alarma sunt angajaţii Aeroportului Internaţional din Cluj Napoca care efectuau anumite lucrări de întreţinere-curăţenie a avionului care urma să dezoleze spre Londra.

La audieri, bărbatul le-a spus poliţiştilor că s-a uitat toată noaptea de luni spre marţi la filme porno şi că brusc i s-a făcut dor de prietena lui care lucrează în Anglia. "A spus că este o fire mai geloasă şi că a vrut neapărat să ajungă la femeia pe care spune că o iubeşte. Avea asupra lui paşaportul şi era tare confuz", a mai spus poliţistul.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a declarat că au fost luate măsurile necesare pentru a se evita pe viitor astfel de evenimente.