Un atac grav a avut loc vineri seara în oraşul Solingen, Germania, în timpul unui festival. Trei persoane au fost înjunghiate mortal şi alte cel puţin patru au fost rănite grav, iar căutarea atacatorului continuă sâmbătă, conform publicaţiei France 24.

Incidentul a avut loc în timpul Festivalului Diversităţii, un eveniment care marchează cea de-a 650-a aniversare a oraşului şi care a început vineri şi trebuia să dureze până duminică. 

Conform presei internaţionale la festival au participat aproximativ 75.000 de oameni, mulţi adunându-se în jurul unei scene cu muzică live în piaţa Fronhof din centrul oraşului.

Cotidianul german Bild a raportat că un bărbat înarmat cu un cuţit ar fi atacat oamenii din faţa scenei şi părea să ţintească gâtul victimelor.

Reprezentanţii poliţiei au transmis că serviciile de urgenţă au primit mai multe apeluri în jurul orei locale 21.30 (22.30, ora României), martorii transmiţând că "o persoană necunoscută înarmată cu un cuţit a rănit mai multe persoane la întâmplare".

Imediat după atac festivalul a fost oprit. Ziarul local Solinger Tageblatt a scris, conform G4Media, că autorităţile au cerut oamenilor să părăsească centrul oraşului Solingen şi că unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a declarat pe o scenă că echipele de urgenţă luptă pentru viaţa a nouă persoane.

Autorităţile germane desfăşoară ample acţiuni de căutare a atacatorului. Până acum nu au fost oferite detalii despre identitatea atacatorului sau un posibil motiv al atacului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!