Bihorenii care locuiesc pe strada Morii în localitatea Sântandrei au tras o sperietură zdravănă, sâmbătă la prânz, când șoferul unui camion ce transporta beton la o casă din zonă a agățat cablurile aeriene și a doborât 9 stâlpi de telefonie.

Incidentul s-a întâmplat imediat după ora 12, iar în urma apelului la numărul unic de urgență 112, la fața locului s-au dus echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situați de Urgență Bihor și echipaje ale Poliției Bihor. „De asemenea, au fost anunțați reprezentanții furnizorilor de telefonie și de electricitate”, a declarat mr. Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit comisarului șef de poliție Alina Fărcuța, incidentul s-ar fi produs din vina șoferului. „A fost un eveniment rutier fără victime, produs pe o stradă lăturalnică din localitatea Sântandrei. O cifă cu beton a acroșat cablurile de telefonie, trăgând astfel stâlpii care le susțineau. În urma evenimentului, 9 stâlpi au fost doborâți, iar unul a căzut peste un autoturism, care a suferit avarii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției.

Un stâlp din fața unei case a fost tras efectiv, peste gard, în curtea unei gospodării din zonă, avariind serios atât gardul cât și două clădiri, iar trei locuințe au rămas fără curent electric. Singura veste bună este că nicio persoană nu a fost rănită.

Stâlpii erau din lemn și, după cum a constatat la fața locului și primarul comunei, Ioan Mărcuș, erau șubrezi.

„Stâlpii sunt foarte încărcați cu cabluri, de telefonie, Romtelecom, RDS. Sunt stâlpi destul de vechi, se vede acum că în pământ sunt putreziți. Trebuie găsită altă soluție și, probabil, în urma acestui eveniment, vom solicita utilizatorilor de rețele introducerea cablurilor în subteran”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL.

Polițiștii fac cercetări în acest caz, urmând ca responsabilul pentru producerea evenimentului să fie tras la răspundere. 

Potrivit localnicilor, în zonă s-a asfaltat recent, înălțimea drumului a crescut cu câțiva centimetri, și nu ar fi exclus ca, în acest context, firele să fi fost mai jos decât ar fi trebuit, suprapus peste faptul că stâlpii de telefonie erau șubrezi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!