Incident periculos la Stâna de Vale. O mașină s-a răsturnat, duminică, fiind în pericol să alunece pe versant. Trei persoane au primit primul ajutor de la salvamontiști.

Patrula Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor care asigură permanența în zona stațiunii Stâna de Vale - masiv Bihor-Vlădeasa, a fost solicitată în cursul după amiezii de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Crișana" - Bihor, să intervină la un accident rutier, cu 3 victime, produs la circa 5 kilometri de stațiune, alături de echipajele ISU și SMURD, anunță un mesaj postat pe pagina de Facebook Salvamont România - Dispeceratul National Salvamont.

În paralel cu acordarea primului ajutor, salvatorii montani au procedat la identificarea și balizarea unui loc de aterizare pentru elicopterul SMURD, chemat să intervină.

„Fiind prima echipă de intervenție ajunsă la fața locului, salvatorii montani au trebuit întâi să asigure autovehiculul răsturnat pentru a preveni alunecarea acestuia pe versant și să deschidă o cale de acces, în siguranță, spre vehicul.

Ulterior, medicul echipei, voluntar în cadrul SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor, alături de medicii echipajelor SMURD și SAJ, ajunse la fața locului, au procedat la evaluarea victimelor și acordarea primului ajutor”, au mai precizat salvamontiștii.

La prima evaluare, nici una dintre cele trei persoane care se aflaseră în autovehicul nu prezenta lezuni grave.

Astfel, elicopterul SMURD a fost întors din drum, pacienții fiind preluați de ambulanțe pentru a fi duși la spital în vederea efectuării unor investigații complete.

Nu au fost făcute publice informații despre ce s-a întâmplat cu mașina căzută în râpă și nici cum a ajuns acolo. Însă autovehiculul a fost asigurat, cel mai probabil fiind evacuat ulterior din acea zonă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!