A fost agitaţie miercuri seară în cartierul Prima Universităţii din Oradea. Pe strada Lavandei, un bărbat de 50 de ani a ameninţat că se aruncă de la etajul 2, apoi chiar a făcut-o, dezbrăcat.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20.10. Chiar orădeanul a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că se aruncă, susținând că este urmărit şi agresat în propria casă.

"Prin apelul 112 s-a semnalat că un bărbat ameninţă că se aruncă de la etaj. Am mobilizat acolo un echipaj din cadrul Detaşamentului 1, dotat cu autoscară, şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Pe lângă pompieri, la faţa locului au ajuns şi poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

Echipajele de intervenţie l-au găsit însă pe bărbat în scara blocului, urcând treptele, după ce sărise deja. Surse ale BIHOREANULUI spun că acesta s-ar fi aruncat în gol purtând doar un maiou, nu avea lenjerie intimă, iar apoi a început să alerge prin cartier. 

În ciuda faptului că a sărit de la etaj, bărbatul nu s-a ales cu răni fizice grave.

Vecinii spun că ISU a amplasat scara culisabilă pentru poliţişti, care au avut astfel acces în apartamentul bărbatului (găsit deja în scară). Aceștia au căutat să vadă dacă mai e cineva în apartament, dar nu au mai găsit pe nimeni.

"Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD a evaluat persoana respectivă şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean”, a precizat reprezentanta ISU Crişana.

"Bărbatul a fost identificat ca fiind un orădean de 50 de ani, iar aspectele sesizate de acesta nu s-au confirmat (n.r. că este urmărit). Celui în cauză i-au fost recoltate probe în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor cu efect psihoactiv întrucât exista suspiciunea că s-ar fi aflat sub influenţa unor astfel de substanţe. Testarea a ieşit pozitivă", a declarat BIHOREANULUI, joi, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Analizele au arătat că bărbatul ar fi consumat un drog de mare risc. După primirea rezultatelor, bărbatul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie din Oradea.