Grupul de comunicare strategică a actualizat, luni, cu cele mai noi date tabelul cu incidenţa Covid-19 (calculată în funcţie de cazurile noi descoperite în ultimele 14 zile) în judeţele din ţară. Bihorul este pe locul al 8-lea în funcţie de această rată de răspândire.

Cea mai mare incidenţă a cazurilor Covid-19 se înregistrează în Sibiu, cu 8,83 cazuri la mia de locuitori. Pe locul al doilea în ceea ce priveşte răspândirea virusului se situează judeţul Cluj, cu o incidenţă de 7,37 la mia de locuitori, iar pe locul al treilea este judeţul Timiş – rată de incidenţă 6,85. 

Pe locul al patrulea se situează judeţul Ilfov (incidenţă 6,83 cazuri la mia de locuitori), iar pe locul al cincilea judeţul Braşov (rată de incidenţă 6,21). Urmează, potrivit datelor oficiale, judeţul Alba (incidenţă 6,01) şi Sălaj (incidenţă 5,9). 

În topul incidenţei cazurilor Covid-19, judeţul Bihor se află pe locul al 8-lea, după ce săptămânile trecute se afla pe locurile 5 sau 6. Rata de incidenţă raportată luni în judeţul nostru şi calculată în funcţie de cazurile descoperite în ultimele 14 zile este de 5,77 de cazuri la mia de locuitori. 

Top 10 al zonelor cu răspândire mare a infecţiilor cu Covid-19 este completat de Arad (5,68) şi Bucureşti (5,6).