Incidenţa cumulată a cazurilor de Covid 19 din ultimele 14 zile a depăşit 1,5 la mia de locuitori la nivelul judeţului Bihor, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică. Miercuri, a fost raportat un nou record de îmbolnăviri diagnosticate într-o singură zi în Bihor: 126.

Judeţul nostru, cu o incidenţă cumulată de 1,56, stă destul de bine din acest punct de vedere faţă de vecini. În Alba incidenţa este de 3,26, în Cluj - 2,8, în Sălaj 2,4, iar în Arad - 1,89. Singurul judeţ vecin care stă mai bine este Satu Mare, cu o incidenţă de 1,02.

Chiar şi aşa, autorităţile avertizează că trendul este ascendent şi în Bihor (luni incidenţa era de 1,36, iar marţi de 1,43), aşadar locuitorii judeţului ar trebui să ia în serios măsurile de prevenţie impuse în lupta anti-Covid, cum ar fi evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii de protecţie, spălarea frecventă pe mâini.

"Nu este de joacă, trebuie să subliniem asta. Avem un trend crescător în Bihor. De asemenea, dacă în martie, aprilie aveam mulţi bolnavi fără simptome, acum cei confirmaţi cu Covid-19, şi dacă iniţial nu prezintă simptomatologie, în unele cazuri o dezvoltă în ziua a 7-a, a 8-a, a 9-a, şi au nevoie de internare", a declarat, pentru BIHOREANUL, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. "Oamenii trebuie să înţeleagă obligativitatea unui gest simplu, acela de a-ţi pune masca pe nas şi pe gură", a adăugat dr. Rahotă.

Chiar dacă media pe judeţ arată o incidenţă de 1,56 la mie în ultimele 14 zile, deciziile privind reducerea capacităţii maxime a localurilor şi sălilor de evenimente se iau ţinând cont de incidenţa fiecărui UAT în parte. 

Sursele BIHOREANULUI arată că, zilele acestea, ar putea avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia membrii vor analiza situaţia actualizată a pandemiei în Bihor, pentru a putea lua decizii în sensul încetinirii răspândirii virusului. 

Incidenţa cazurilor Sars-Cov-2 în judeţele din România (21 oct):