Mai este o săptămână până când elevii şi profesorii se vor întoarce în clase, în localităţile unde incidenţa îmbolnăvirilor cu Covid-19 este sub 6 cazuri la mia de locuitori. În Bihor, toate oraşele şi comunele sunt, duminică, departe de acest prag.

Potrivit informaţiilor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectura, în judeţ, cea mai mare incidenţă este înregistrată în comuna Şinteu, de 2,79 cazuri la mia de locuitori. Mai precis, în comună sunt trei cazuri active. Următoarea pe listă este comuna Cefa, cu o incidenţă de 1,27 şi tot trei cazuri active.

În Tileagd, unde sunt şapte infectări cu Covid-19 active, incidenţa este, duminică, de fix 1, iar apoi urmează în clasament câteva zeci de comune şi oraşe cu incidenţe şi mai mici. Trebuie precizat, însă, că cele mai multe unităţi administrativ-teritoriale din Bihor au incidenţa 0, deoarece nu au niciun caz activ.

În Oradea, duminică sunt înregistrate 84 de cazuri confirmate, ceea ce face ca incidenţa să fie de 0,37.

Potrivit aceluiaşi comunicat transmis de autorităţi, în Bihor în ultimele 24 de ore au fost făcute 500 de teste, în urma cărora s-au depistat 25 de noi cazuri de îmbolnăviri. Numărul cazurilor active a urcat, astfel, la 200, dar numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă a stagnat la 8. În schimb, de sâmbătă şi până duminică o persoană infectată cu Covid-19 a decedat.

Numărul total al cazurilor depistate în Bihor de la începutul pandemiei a ajuns la 29.669, din care 27.889 pacienţi au fost vindecaţi, iar 1.580 au decedat.

În privinţa campaniei de vaccinare, autorităţile judeţene au anunţat că în ultimele 24 de ore au fost 233 de persoane vaccinare, iar numărul total al bihorenilor imunizaţi cu ambele doze a ajuns la 119.672, iar cu vaccinul Johnson&Johnson (care se administrează într-o singură doză) la 19.339.

Vezi mai jos incidenţa la zi pentru fiecare UAT din Bihor: