Incidenţa cazurilor Covid-19 a scăzut sub nivelul de 3,5 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că, potrivit normelor în vigoare, extra-restricţiile de weekend ar urma să fie ridicate printr-o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar sălile de fitness îşi vor putea relua activitatea.

Potrivit unui comunicat comun transmis marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului şi DSP Bihor, incidenţa în Oradea a scăzut la 3,4 cazuri la mia de locuitori, adică 767 cazuri active.

Şedinţa CJSU nu va avea loc însă imediat, deoarece autorităţile îşi doresc să monitorizeze cum evoluează incidenţa în Oradea, pentru a se asigura că trendul de scădere se menţine. "Ne dorim ridicarea restricţiilor, însă trebuie să monitorizăm situaţia 2-3 zile. Următoarea şedinţă de CJSU va avea loc joi (n.r. - 29 aprilie)", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Ligia Oala, şefa Cancelariei Prefectului. 

Astfel, dacă incidenţa rămâne sub 3,5, restricţiile de weekend vor fi ridicate joi în Oradea. 

Amintim că restricţiile privind închiderea magazinelor la ora 18, carantină de la ora 20, respectiv închiderea sălilor de sport au fost impuse după ce incidenţa a crescut în municipiu la peste 4 cazuri la mia de locuitori.