Orădenii care circulă cu mijloacele de transport în comun ale OTL sunt sfătuiţi de către transportatorul local să se sprijine de barele acestora pe tot parcursul călătoriei. Asta după ce, în ultima perioadă, mai mulţi călători s-au rănit în urma unor manevre bruşte ale şoferilor ori vatmanilor.

Potrivit reprezentanţilor OTL, situaţiile nu au fost cauzate de neatenţia acestora, ci de cea a celorlalţi participanţi la trafic. "Din păcate, în ultima vreme sunt tot mai frecvente situaţiile în care personalul de bord este obligat să frâneze de urgenţă din cauza neatenţiei celorlalţi participanţi la trafic, fie aceştia şoferi, biciclişti sau pietoni care, forţând trecerea prin faţa tramvaielor sau autobuzelor, pe lângă faptul că îşi pun în pericol propria viaţă, provoacă, în interiorul mijloacelor de transport în comun, uneori, chiar rănirea pasagerilor", se arată într-o informare trimisă, miercuri, de purtătoarea de cuvânt a societăţii, Carmen Tocuţ.

Potrivit acesteia, doar în ultimele două săptămâni au avut loc trei incidente în care călătorii au căzut în interiorul mijloacelor de transport în comun, atunci când, pentru a evita accidentele în trafic conducătorii auto/vatmanii au fost nevoiţi să frâneze de urgenţă. "Din fericire, călătorii n-au suferit răni grave, însă acestea puteau fi evitate", a mai precizat reprezentanta OTL.

În acest context, OTL "roagă insistent toţi călătorii să se sprijine de bare, să se asigure că în cazul unei frânări de urgenţă îşi pot menţine echilibrul. Preventiv, în mijloacele de transport în comun există pictograme care averizează călătorii în acest sens".

De asemenea, societatea locală de transport în comun se adresează şi celorlalţi participanţi la trafic, rugându-i să ia în considerare faptul că "în cazul mijloacelor de transport în comun, datorită gabaritului şi a inerţiei, frânarea de urgenţă poate cauza accidente cu consecinţe grave sau mai puţin grave călătorilor aflaţi în interiorul acestora".