Fostul candidat la alegerile prezidenţialte din 2019 şi, totodată, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, s-a dus într-un sat unde peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus, ca să se îmbolnăvească la rândul său.

Potrivit hotnews.ro, Cataramă s-a dus joi în comuna Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, o localitate în carantină din cauza numărului mare de bolnavi de Covid-19.

„Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc. Aşa cum am spus, cred că măsurile de ridicarea drepturilor şi libertăţilor oamenilor şi de falimentare a economiei sunt greşite”, a explicat el, pe pagina sa de Facebook.

Politicianul le-a dus oamenilor măşti, a stat aproape de ei şi chiar i-a îmbrăţişat, chiar dacă ştia că cel puţin unul are Covid-19. "Am ferma convingere că nu voi păţi nimic şi voi putea demonstra că falimentarea României şi suprimarea drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovaţi vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu", a mai scris Cataramă pe reţeaua de socializare.

De la Bărbuleşti, el a plecat acasă, pretinzând că se va izola, totuşi.

Cataramă s-a ales acum cu dosar penal, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Aceasta n-a fost prima tentativă a milionarului de a se infecta. Potrivit hotnews.ro, el a încercat să se interneze în unul din spitalele ce tratează pacienţi COVID-19 din Bucureşti, dar cererile sale au fost respinse.