Un agent de Poliţie din judeţul Iaşi concurează la titlul de „cel mai incoruptibil poliţist”, după ce a denunţat, a cincea oară, tentativa unui conducător auto de a-i da şpagă. Mituitorul a fost prins în flagrant, la fel ca şi ceilalţi patru de dinaintea lui, care sunt deja trimişi în judecată. Identitatea poliţistului a rămas protejată.

Potrivit unui comunicat al serviciului Iaşi al Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), dat publicităţii marţi, o echipă operativă coordonată de un procuror a procedat luni, 24 aprilie, la „organizarea şi realizarea acţiunii de prindere în flagrant a lui T.I.R. în timp ce oferea unui agent de poliţie, denunţător în cauză, o parte din suma promisă, respectiv suma de 300 lei în scopul de a propune o soluţie favorabilă în dosarul penal în care era cercetat”. 

În data de 18 aprilie, poliţistul respectiv, lucrător în cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală din judeţul Iaşi, a sesizat la Linia TelVerde 0800 806 806 a Direcţiei Generale Anticorupţie faptul că l-a surprins pe T.I.R. în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. În acest context, şoferul i-a promis suma de 600 lei în scopul de a nu-i întocmi dosar penal.

Ca urmare a acţiunii de flagrant, procurorul a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de mituitor.

„Precizăm faptul că agentul de poliţie denunţător în prezenta cauză a mai sesizat D.G.A. – S.J.A. Iaşi cu privire la încercarea unor cetățeni de a-i da mită în alte patru situaţii, toate cele patru denunţuri fiind materializate în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitoriu”, arată comunicatul Direcției Generale Anticorupție.