Secretarul general al PDL, bihoreanul Vasile Blaga, susţine că PDL nu va face o alianţă electorală înainte de alegerile locale şi parlamentare din 2012 fiindcă nu este necesară în condiţiile în care partidul "are suficienţă forţă să meargă singur la viitoarele alegeri".

"Înainte de alegeri, nu! Nu, nici pe departe nu avem şi nu am avut astfel de analize şi eu nici nu cred că este necesar. Partidul Democrat Liberal are forţa suficientă ca să meargă singur în viitoarele alegeri, de aceea va trebui să pregătim şi vom pregăti cu toată atenţia alegerile locale, cu ele începe bătălia electorală a anului 2012, tocmai pentru a pune un postament serios viitoarelor alegeri generale din 2012 şi pe urmă prezidenţialele din 2014", a declarat la Călăraşi secretarul general al PDL, bihoreanul Vasile Blaga.

Acesta a spus că, în aceste condiţii, nu consideră necesară o astfel de alianţă preelectorală. "Postelectorală, sigur că da, lucrurile se schimbă", a declarat Vasile Blaga.

Declaraţiile lui Blaga au fost făcute sâmbătă, la lucrările Consiliului de coordonare al PDL Călăraşi, unde a fost aleasă conducerea filialei.