După ce marţi fotbaliştii de la FC Bihor au ieşit la plantat de sălcii pe malurile Peţei, miercuri, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri a continuat acţiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei, care se va sărbători pe 22 martie.

În aval de podul din Calea Aradului, circa 60 de elevi de la colegiile "Mihai Viteazul" şi "Traian Vuia" s-au adunat, în jurul prânzului, pregătiţi să planteze sub îndrumarea angajaţilor ABA Crişuri. "La fel ca la acţiunea de ieri, şi astăzi am pregătit 200 de bucăţi de butaj de salcie, o specie aleasă special pentru cursul acesta de apă, căci creează umbră apei", a declarat Anca Mihociu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Pe lângă plantări, elevii au şi curăţat deşeurile pe care le-au găsit pe porţiunea unde au plantat. La acţiunea de marţi, liceenii au fost încurajaţi de Leone, mascota echipei de baschet CSM Oradea, care s-a şi oferit să-i ajute la plantat.

Elevii care au participat la plantări au fost invitaţi de reprezentanţii ABA Crişuri, vineri, la Oradea Plaza, pentru a vedea un planetariu mobil, singurul din ţară, care va fi adus de la Cluj.