Primarul din Paleu, Somogyi Ludovic, reușește să dea bătăi de cap tot mai multor furnizori de servicii publice pentru comună. După ce, în primăvară, Primăria a ajuns executată silit din pricina unor datorii la Compania de Apă Oradea, un nou bucluc a fost creat recent cu OTL, care asigură transportul în comun spre oraș.

În iulie, la cererea lui Somogyi, care a arătat că vrea să reducă subvenția publică la transport, OTL a transmis Primăriei o propunere de majorare a tarifelor începând cu 1 septembrie, pe care edilul a supus-o dezbaterii Consiliului Local abia pe 31 august.

Aleșii și-au dat OK-ul pentru scumpire, dar nu la nivelul cerut de Somogyi și de OTL, ceea ce primarul n-a mai transmis companiei de transport când, imediat după ședință, a anunțat-o că din ziua următoare poate aplica tarifele majorate.

Nici OTL n-a așteptat să vadă hotărârea, ci din 1 septembrie a cerut călătorilor prețurile propuse în iulie, fără să știe că nu erau aprobate, și nici că hotărârea nu fusese comunicată Prefecturii, condiție obligatorie pentru a intra în vigoare.

Culmea e că de toată anomalia nu s-a prins opoziția, ci un jurist domiciliat în Paleu. La sesizarea lui, Prefectura a obligat OTL să restituie călătorilor banii luați în plus, 25 lei în cazul abonaților și 1 leu pentru fiecare bilet vândut, iar pe Primăria comunei - să comunice hotărârea.

Semn că la Paleu lucrurile nu merg deloc „ca pe roate”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!