Bagajele a peste 300 de turiști care au zburat sâmbătă seară de pe Aeroportul din Oradea spre Antalya şi Hurghada au fost încurcate între ele şi au ajuns greşit la destinaţie, după o eroare făcută de angajații aerogării.

Informația a fost sesizată BIHOREANULUI duminică de mai mulţi turişti care au zburat sâmbătă către cele două destinații.

Fără medicamente și haine

„180 persoane au ajuns în Egipt Hurghada fără bagaje. Bagajele noastre au plecat în Antalya, iar bagajele lor au ajuns la Hurghada! Nu se poate așa ceva!”, a transmis ziarului Zsolt S, duminică dimineață.

Practic, turiștii care au fost îmbarcați la ora 18.51 către Egipt s-au trezit cu bagajele celor care au plecat la ora 19.36, de pe Aeroportul din Oradea spre Antalya și invers.

"Am ajuns la 21.30 pe Aeroportul din Antalya şi am mers sa ne luăm bagajele pentru ca apoi să mergem la resort. Am aşteptat la banda de bagaje şi nimic, am stat cam o oră cred, pe urmă am întrebat la informaţii, ei nu ştiau de situaţie. În final am aflat ce s-a întâmplat, că bagajele au fost încurcate. Am stat trei ore în aeroport ca să completăm şi nişte hârtii ca să ne trimită bagajele. A fost groaznic. Cu copii mici după noi, am rămas şi fără lapte praf, hainele sunt în bagaj. N-am păţit asa ceva de când călătoresc", a povestit și o orădeancă.

Potrivit acesteia, în această aeronavă au fost circa 180 de persoane. Astfel că, în total, aproximativ 360 de persoane au fost afectate de încurcătură.

„Sunt familii cu copii mici fără lucruri de strictă necesitate și fără o certitudine asupra momentului când le vor ajunge bagajele. Este inadmisibil așa ceva, având în vedere că (angajații Aeroportului Oradea - n.r.) au câteva zboruri, să comită astfel de gafe majore!”, a transmis o altă cititoare revoltată.

Până duminică la prânz, cititorii care au sesizat BIHOREANUL nu își primiseră încă bagajele.

„Nici până la această oră nu știm când vom primi bagajele. Avem medicamentele necesare zilnice, suferim și de diabet, insulina fiind în bagaj, precum și aparatul pentru apnee în somn. Cred că e de film de comedie această situație, pentru unii”, a precizat și Ioan L., pasager în avionul către Hurghada.

„Vom căuta răspunsuri”

Contactat de BIHOREANUL, managerul Aeroportului Oradea a confirmat situația, susținând că angajaţii regiei au lucrat toată noaptea pentru a repara greșeala făcută.

"Am căutat cele mai rapide soluţii pentru a remedia situaţia şi ca bagajele să ajungă la destinaţiile corecte. Astfel, bagajele turiştilor din Antalya au ajuns pe aeroportul de acolo în această dimineaţă, la ora 7.06, iar cele ale turiştilor din Hurghada la ora 9.03. Mai avem însă de trimis 33 de bagaje în Hurghada, care nu au mai avut loc în aeronavă, dar încercăm să le trimitem şi pe acelea prin alte aeroporturi în cursul zilei de astăzi", a declarat Răzvan Horga.

Chestionat şi pe tema responsabililor și cauzelor acestei încurcături, directorul Aeroportului a evitat să dea un răspuns concret, spunând doar că "e prea devreme pentru concluzii".

"Acum ne concentrăm ca bagajele să ajungă, toate, la locurile potrivite, iar apoi vom căuta răspunsuri", a mai transmis acesta.

Lipsă acută de personal

De precizat că situația survine pe fondul unei acute lipse de personal de pe aeroportul orădean, semnalată și de fostul director adjunct - manager operațional Eugen Tuduc, recent, cu ocazia demisiei sale din funcție. 

„Zilnic sau la două zile, subsemnatul cu o parte din angajații compartimentului Administrativ și Resurse Umane poartă bagaje la și de la aeronave, uneori și la ora 2 noaptea, iar a doua zi ne reluăm programul de lucru normal. Șeful serviciului handling spală pardoseala în terminalul nou, subsemnatul desfundă toalete. Sunt 2 femei de serviciu la toată infrastructura și pentru curățenia în aeronave. O parte din angajați au între 50-80 ore suplimentare într-o lună și acestea se tot acumulează odată cu trecerea timpului”, reclama acesta, între altele. Detalii, în articolul ”Demisie de supărare: O dispută minoră între șefii Aeroportului Oradea scoate la iveală probleme serioase

O nouă organigramă, care ar fi permis mai multe angajări la Aeroportul Oradea, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Județean, dar adoptarea ei a fost amânată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!