Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre lilieci sunt invitaţi, vineri, de la ora 17, la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, unde va avea loc conferinţa "Incursiune în fascinanta lume a liliecilor".

La conferinţă va vorbi cercetătorul ştiinţific dr. Daniela Borda, care "va oferi diverse informaţii interesante referitoare la lilieci, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe această temă”, arată un comunicat transmis luni de instituția muzeală.

„Mai apoi, dacă vremea o va permite, va avea loc şi o parte experimentală sub forma unei plimbări în curtea muzeului pentru a vedea ce specii de lilieci sunt active în această perioadă, folosind detectorul de ultrasunete", se mai arată în informare.

Cercetătoarea face parte din echipa de specialişti a Institutului de Speologie "Emil Racoviţă" din Cluj din anul 1998 şi studiază microbiologia, ecologia şi protecţia mediului subteran "prin susţinerea de activităţi de inventariere şi cartare a speciilor şi habitatelor de peşteră, evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de peşteră, monitorizarea impactului antropic în mediul subteran şi stabilirea de măsuri de management pentru habitatele de peşteră".

Evenimentul, care va avea loc în sala de conferinţe a muzeului, se adresează atât copiilor cât şi adulţilor.

Intrarea este liberă, în limita a 150 de locuri.

"Incursiune în fascinanta lume a liliecilor" este organizată cu ocazia Nopţii Cercetătorilor de MŢC în colaborare cu Institutul de Speologie "Emil Racoviţă" şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!