Preşedintele Traian Băsescu a explicat, după întâlnirea-maraton cu sindicatele, că nu este de acord cu diminuarea diferenţiată a salariilor pentru că ar crea tensiuni inutile: "Sunt dispus la orice analiză, dar ştiu care este soluţia corectă: reducere egală din punct de vedere procentual pentru toţi. Până la sfârşitul anului rămân acei funcţionari care sunt cei mai buni, cei care-şi fac treaba.

În ceea ce priveşte subvenţiile, Băsescu suţine că doar două dintre acestea nu vor fi atinse: ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii. În rest, se va merge până la radierea subvenţiilor, în funcţie de situaţiile punctuale.

"În opinia mea, aplicarea acestor măsuri va crea dificultăţi mari pentru populaţie. Îmi este extrem de greu să mă gândesc cum un pensionar sau un salariat la stat primeşte astfel de măsuri", a spus preşedintele, adăugând că altă soluţie era creşterea fiscalităţii şi noi credite.

"Nu pot să dau garanţii, însă cred că, dacă aplicăm acest program, România trece pe creştere economică. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu cât producem", a conchis Băsescu.