Un şofer din Budureasa cu drumuri prin comuna Pietroasa s-a ales săptămâna trecută cu o amendă de 580 lei pentru că a circulat cu 30 km/oră. Dar nu pentru că mergea prea încet, ci pentru că şofa... prea repede, agenţii explicându-i că la intrarea în localitate există indicator cu limitarea vitezei la, atenţie, 10 km/oră!

Culmea e că, după cum a constatat omul ulterior, la ieşirea din localitate, nu mai exista niciun semn de ridicare a limitării, fapt cam pe lângă Codul rutier, care stabileşte că minimumul vitezei în localitate nu poate coborî sub 30 km/oră.

Iritat, bihoreanul a contestat sancţiunea în instanţă şi şi-a postat păţania pe Facebook, cu tot cu procesul verbal de amendă şi un filmuleţ în care dovedea nebunia, spre amuzamentul internauţilor.

Indicatorul buclucaş, a aflat Bihorel, era pus mai mult pentru a-i "calma" pe camionagiii de la balastiera din zonă, care circulă în viteză, înecându-i pe localnici în praf, în condiţiile în care reprezentanţii firmei ignoră obligaţia de a stropi carosabilul în zilele în care au transporturi.

Cert e că, ruşinaţi de şoferul păţit, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor, administratorul drumului, au dispus înlocuirea de urgenţă a indicatorului buclucaş, cu un altul, de 30km/h.

Bihorel are o sugestie pentru CJ: să facă semne de circulaţie inteligente, care să restricţioneze la 10km/h viteza camioanelor, la 30km/h pe cea autoturismelor şi la 150 km/h a şoferilor cu BMW.