Deşi 563,73 de milioane de indieni au telefoane mobile, adică aproape jumătate din populaţia ţării, ce a atins pragul de 1,2 miliarde de locuitori, doar 366 de milioane de oameni, adică mai puţin de o treime din populaţie, au şansa să folosească o toaletă, arată un raport al Universităţii Naţiunilor Unite.

Zafar Adeel, directorul Universităţii ONU a remarcat faptul că, într-o ţară suficient de bogată pentru a fi plină de telefoane mobile, atât de mulţi oameni nu-şi permit o utilitate de bază, ce ţine de demnitatea umană.

Condiţiile corespunzătoare de igienă "ar putea salva vieţi, în special în cazul tinerilor, ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a locuitorilor şi ar ajuta India şi alte ţări cu probleme similare să iasă din sărăcie, mai mult decât oricare altă alternativă", crede Adeel.

Condiţiile precare de igienă sunt principala cauză a bolilor transmise prin apă, ce au ucis în ultimii trei ani circa 4,5 milioane de copii mai mici de cinci ani, în întreaga lume, se mai arată în raportul ONU.