Florin Piersic, unul dintre cei mai apreciați actori români, a împlinit sâmbătă 88 de ani, iar cu această ocazie, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a dorit să le mulţumească fanilor pentru susţinerea şi felicitările transmise.

În mesajul publicat pe reţeaua de socializare, îndrăgitul artist a evidenţiat importanţa iubirii în viaţa sa.

"Dragilor, sunt copleşit de emoţie datorită sutelor, nu... miilor de mesaje de felicitare pe care continui să le primesc din partea voastră. Un infinit de mulţumiri nu sunt de ajuns pentru a-mi exprima recunoştinţa şi dragostea faţă de voi!", a scris marele actor.

Alături de acest mesaj, Florin Piersic a publicat şi un video în care se văd mai multe reclame luminoase cu imagini cu el din tinerețe din timpul unor filmări, dar şi cu una de pe coperta cărţii sale biografice "Viaţa este o poveste". Acesta a fost un cadou făcut pentru el de editura care a şi publicat volumul, Bookzone.

Înainte de ziua sa de naştere, actorul a postat, miercuri, tot pe Facebook, şi un mesaj mai lung, prin care le-a transmis fanilor cât de mult înseamnă pentru el valori precum prietenia și speranța.  

"Imediat e 27 ianuarie. În trei zile, se învârte "contorul" şi vârsta mea devine infinit-infinit, simbolul prieteniei şi iubirii, adică 88. Ce tare mi se potriveşte! Iubirea, Prietenia, Speranţa, Bucuria, sunt cuvintele pe care le preţuiesc cel mai mult pe lume şi nu sunt doar nişte…vorbe! Am dat şi am primit iubire de la voi toţi, cei care îmi sunteţi alături cu gândurile voastre bune, cu prietenia pe care care mi-o arătaţi şi care mă umple mereu de speranţa unei alte zile, unui alt an plin de bucuria de a vă vedea în sala de spectacol sau de a vă şti în faţa micului ecran", a scris acesta.

Cu o carieră remarcabilă în teatru şi film, Florin Piersic a devenit un simbol al scenei româneşti, impresionând publicul cu talentul său.

El şi-a început cariera în teatru la începutul anilor `60, debutând la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Ulterior, a jucat pe scenele unor teatre prestigioase din ţară, cum sunt Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional din Bucureşti.

S-a remarcat prin carismă, fiind prezent în numeroase filme de succes din perioada comunistă şi post-comunistă. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără "Răscoala" (1965), "Neamul Şoimăreştilor" (1965), "Mihai Viteazul" (1970), "Haiducii lui Șapte cai" (1971), "Zestrea Domniței Ralu" (1971) şi "Frații Jderi" (1980).

Chiar şi după mai multe decenii de carieră, Florin Piersic a rămas activ în lumea teatrului şi a filmului, jucând în producţii recente şi fiind prezent în mediul cultural românesc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!