Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că sloganul lansat de PNL este ''un furt intelectual'' pentru care liberalii vor trebui să plătească, afirmând că sloganul PSD este înregistrat la OSIM. În vreme ce PSD a lansat sloganul ''Îndrăzneşte să crezi în România'', PNL foloseşte mesajul ''Îndrăzneşte să crezi în România condusă de oameni cinstiţi - Dacian Cioloş prim-ministru''.

''Îndrăzneşte să crezi în România' este un slogan înregistrat la OSIM, pentru că aşa se fac lucrurile, furat de nişte hoţi. Or să plătească pentru asta. Pentru că cei care fură or să plătească. Teoretic trebuie să plătească, chiar dacă nu plătesc într-o perioadă când îi protejează unul care se ocupă de paznici. La un moment dat or să plătească pentru că astea nu se şterg'', a afirmat preşedintele PSD, adăugând că ia în calcul să-i dea în judecată pe liberali.

''Este firesc că luăm în calcul serios ca şi partid în momentul de faţă să fie sesizate şi instituţiile statului care sigur că nu o să reacţioneze pentru că vor fi ocupate cu alte teme pe care le dă omul acesta cu paznici pentru că el ştia când vin nişte dosare în Parlament'', a spus liderul PSD, cu referire la preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă sloganul PSD râmâne acelaşi, în contextul în care PNL a lansat doar un slogan de precampanie, Dragnea a afirmat că sloganul liberalilor este ''un furt intelectual, nu este un slogan''. ''(Sloganul.n.r.) este şi crezul nostru'', a spus Dragnea, arătând despre liberali că “l-au măscărit, asta ştiu ei să facă”.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi că liberalii au preluat voit parţial sloganul PSD ca parte din strategia PNL. ''Credeam că nu trebuie să explic un slogan. Este voită această preluare, nu este nimic altceva. Este voită preluarea pentru că noi credem că orice fel de idee care înseamnă încrederea în România se face cu oameni cinstiţi, oneşti şi integri. A folosi orice slogan care presupune patriotism într-un mod fals, ipocrit, cred că este o înşelătorie şi înşelătoriile se plătesc până una alta. Evident că voiam să subliniem mesajul că în România reforma merge înainte, nu poate fi gestionată decât cu oameni oneşti şi cinstiţi'', a explicat Gorghiu.