Un inel nazist inscripţionat cu iniţialele SS, din aur galben şi cu un diamant, a fost scos la vânzare pe eMag, "la reducere", cu 15.000 de lei. Compania a fost reclamată autorităţilor de către reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din România, scrie, duminică, publicaţia Adevărul.ro.

Inelul nazist cu iniţiale SS este afişat pe site-ul emag.ro drept "Inel Nazist, cu iniţiale SS, aur galben 14K cu diamant, 0.50ct, IAU89". La "detalii produs" este specificat că inelul are o "puritate SI1, perioada interbelică, greutate 14 grame", potrivit aceleiaşi surse.

Produsul nu mai este disponibil acum spre vânzare, dar o captură de ecran arată că era oferit la reducere, de la 20.000 lei la 15.000 lei.

Firma care îl comercializa prin eMAG este SC Beauty Room SRL din Bucureşti. 

Adevărul.ro scrie că potrivit Legii nr. 107/2006 este interzisă existenţa organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. 

De asemenea, Articolul 4 prevede sancţionarea faptelor precum: "(1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi." 

Publicaţia mai scrie că la eMag a fost depusă o reclamaţie de către ONG-ul Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania.

"În România există o legislaţie relativ amplă care interzice distribuirea şi comercializarea oricăror obiecte cu simboluri naziste.... dar cei de eMAG încă nu au aflat de ea... până acum... solicităm că eMAG să nu încalce legea şi să nu comercializeze produse, materiale şi obiecte cu simboluri şi însemne naziste şi fasciste", au transmis reprezentanţii ONG-ului.  

eMag a transmis că firma care a scos produsul la vânzare prin intermediul platformei online a fost suspendată. "Firma vânzătoare (SC Beauty Room SRL - n.r.) a fost suspendată, nu mai poate vinde prin platforma eMag, de îndată ce identificăm produse ce nu corespunde din punct de vedere moral sau legal, le eliminăm din site şi sancţionăm firma vânzătoare. Acest vânzător nu mai are acces la platforma eMAG. În ultimul an au fost sancţionaţi 273 firme care aveau produse cu descrieri neconforme", au declarat reprezentanţii companiei eMAG pentru Adevărul.ro. 

Aceştia au precizat că vânzătorii au libertatea contractuală de a posta singuri produsele oferite, cu descrierile respective, iar compania eMAG efectuează apoi verificarea conformităţii. "Lunar, eMAG face 700.000 verificări ale produselor de pe platformă", au subliniat reprezentanţii companiei.


În urma apariţiei articolului, deţinătorii domeniilor beautyroom.ro şi beauty-room.ro au făcut precizări prin care au ţinut să se delimiteze de firma SC Beauty Room SRL.

Comunicatul de presă transmis de aceştia:

București, 07 octombrie 2019 

Compania Mediaholic S.R.L., București, deținătoare a mărcii Beauty Room.ro, înregistată la OSIM din anul 2011, în urma articolelor și informațiilor online apărute pe site-urile eBihoreanul.ro și Adevărul.ro dorește să comunice faptul că site-ul www.beauty-room.ro nu are niciun fel de legătură cu informațiile prezentate în articolele mai sus menționate.

Marca Beauty Room este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Marca în cauză a fost înregistrată sub nr. 02041/2011 de OSIM și a fost publicată spre deplina opozabilitate în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială.

Site-ul www.beauty-room.ro și toată informația prezentă pe acest site este proprietatea intelectuală a companiei Mediaholic S.R.L

Produsele vândute sub denumirea Beauty Room în cadrul marketplace-ului eMag aparțin de compania SC BEAUTY ROOM SRL, companie ce nu are nicio legătură cu Mediaholic S.R.L. și care nu deține site-ul www.beauty-room.ro

Site-ul www.beauty-room.ro nu are niciun fel de legătură cu compania BEAUTY ROOM S.R.L. și sellerul identificat ca Beauty Room în marketplace-ul eMag nu trebuie confundat sau asociat cu site-ul deținut de Mediaholic S.R.L., între acestea neexistând niciun fel de legătură.

Compania BEAUTY ROOM S.R.L. înființată în 2016, nu a obținut anterior și nu are niciun drept de utilizare a sintagmei Beauty Room fără acordul companiei Mediaholic S.R.L, deținătoarea de drept a mărcii înregistrate la OSIM din anul 2011.

Compania Mediaholic S.R.L. va demara toate demersurile legale necesare pentru a opri defăimarea și folosirea fără drept a mărcii Beauty Room, pe care o deține.