Săptămâna aceasta, orădenii au şansa să asiste la spectacole de balet, dans contemporan, teatru-dans şi dans popular prezentate de companii de prestigiu din România şi Ungaria. Reprezentaţiile vor avea loc în cadrul primei ediţii a Infinite Dance Festival, un eveniment organizat de Teatrul Szigligeti.

Festivalul a fost deschis, marţi, înainte de prânz, de trupe locale de dansatori şi de majorete, care au dat un mini-show, alături de o fanfară, pe Podul Sfântul Ladislau. Tinerii au ţinut în mâini baloane inscripţionate cu logo-ul Infinite Dance Festival, vestind astfel evenimentul.

Între 19 şi 24 mai, la Oradea vor da spectacole Ansamblul Folcloric Maghiar de Stat (Budapesta), Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" (Timişoara), Compania de Balet din Miskloc (Ungaria), GroundFloor Group (Cluj-Napoca), Compania de Balet din Györ (Ungaria), Teatrul de Dans "Europa Centrală" (Budapesta), Compania András Lóránt (România) şi Compania de Balet Contemporan din Szeged (Ungaria).

"Spectacolele invitate sunt, pe de o parte, de o mare amploare, pe de altă parte acoperă aproape toate genurile artei dansului, începând cu folclorul, baletul clasic şi teatrul-dans contemporan. Punctul de plecare a fost diversitatea şi dorinţa de a arăta cât de largă este scala artei mişcării", a afirmat Dimény Levente, directorul artistic al festivalului.