Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare de ploi, ninsori şi vânt pentru vestul, nordul şi centrul României, valabilă de sâmbătă seară, ora 18, până duminică la ora 23. 

În Crişana, începând de sâmbătă seară, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La fel va fi şi în Banat, Maramureş, nordul Moldovei şi în zonele montane din Transilvania, spun meteorologii. Izolat se va semnala şi polei. 

Duminică, însă, ploile şi lapoviţa se transformă în fulgi de zăpadă. Între orele 5 şi 23, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, va ninge, susţin meteorologii. "În intervalul menţionat, în vestul ţării, vor fi precipitaţii pe arii extinse, la început mixte, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Cantităţile de apă cumulate vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp", a mai transmis ANM.

De asemenea, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi în masivele vestice ale Carpaţilor Meridionali se va depune un strat nou de zăpadă. 

"Pe parcursul nopţii de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, spulberând zăpada", se mai arată în comunicatul meteorologilor.